fbpx

Cum scările ocupă cea mai proeminentă poziție din casa designul lor trebuie sa fie corect, complet si desigur, estetic. Pentru a crea scara perfectă este important sa te gândești la următoarele aspecte mărimea, planul general, materialele și siguranța.

Scari interioare

În multe case, spațiul de locuit este influențat de FengShui. Astfel poziția și designul scărilor joacă un rol important în realizarea unei case după principiile de echilibru chinezești. Găsești mai multe informații despre asta aici https://www.homelux.ro/blog/feng-shui-casa/

De o vechime egala cu cea a primelor spații locuite, scara este invenția simplă și elegantă prin care oamenii pot sa treacă de la un etaj la altul, fără prea mare efort. Conceptul, proiectarea și executarea ei de către constructor se bazează în primul pe condițiile de siguranța si deplasarea cat mai confortabilă de-a lungul ei.

Scari interioare

Pentru realizarea unui proiect realizabil, este necesara respectarea unor anumite proporții, unghiuri, materiale etc. pentru a se obține maximum de eficienta a mișcărilor, ușurință în deplasare, utilitate etc.

Când te documentezi cu privire la diferitele tipuri de scări care exista, îți dai seama ca ele nu trebuie sa fie doar un element funcțional în casa, ci și un element de design.

Din punct de vedere general exista doar trei tipuri de scări:

  • scări drepte
  • scări în formă de “L”
  • scări în formă de “U”

Cea mai buna varianta dintre cele trei trebuie aleasa în funcție de spațiu.

Scari interioare

Ce poți integra în designul scărilor tale?

Dacă tocmai îți proiectezi o nouă scara, ai oportunitatea perfectă sa adaugi noi caracteristici scărilor tale care sa îmbunătățească confortul si ambientul casei tale.

Exista o gama largă de aplicații pe care poți sa le adaugi de la cele practice precum spațiu de depozitare sub scări, balustrade de sticlă pentru a lăsa mai multă lumina să pătrundă, sau zonă de relaxare. Putem continua și cu aspectele estetice precum culoarea treptelor sau designul balustradei.

Scari interioare

Cum îmi pot lumina scara?

O scara cu un design precar nu va avea de multe ori lumina, fie ea naturala sau artificiala, ceea ce creează o problema de confort si siguranță.

Lumina naturala poate fi introdusa cu ajutorul unei ferestre in tavan, în timp ce lumina artificiala poate fi introdusă printr-o lustra deasupra scării (cu două întrerupătoare de preferat) sau un joc de LED-uri.

Scari interioare

Cele mai frumoase scări sunt în general realizate pe comanda

Un produs unicat poate sa respecte toate principiile de mai sus și să fie pe placul cumpărătorului. Scările pe comanda pot fi realizate odată cu amenajarea interioara pentru a face crea un design integral care sa înglobeze toată locuința.

Din punctul nostru de vedere cel mai maleabil și uimitor material este lemnul. La RBR realizam scări la comanda din toate tipurile lemn de peste 20 de ani. Avem un portofoliu larg de clienți fericiți și o reputație locală de excepție.

Oferim servicii complete, de la proiectare pana la montaj și avem multă experiență cu proiectele rezidențiale.