fbpx

Fie că te gândești să îți alegi o bucătărie nouă sau să o schimbi pe cea existentă, este o idee bună să analizezi cele mai noi trenduri în materie de bucătării. De la tehnologie îmbunătățită la culori îndrăznețe și mai multe spații multifuncționale, 2023 va fi despre creșterea confortului dar și a eficienței în bucătărie.

Indiferent de preferința ta de stil sau de dimensiune a bucătăriei cu care lucrezi, următoarele tendințe identificate de echipa RBR te vor ajuta să-ți planifici frumos interiorul.

1. Fibră naturală și texturi lemnoase

Dorul de natural, autentic și organic este încă vast și, prin urmare, povestea noastră de dragoste cu bucătăriile din lemn continuă.Nimic nu ar putea exemplifica rolul din ce în ce mai mare al naturii în bucătărie decât o face prezența fibrei lemnoase în design. Inspirate de designul scandinav ușile sau blaturile cu aspect lemnos pot construi un concept care poate figura consistent în toată casa.

Pentru 2023, uită de finisajele lucioase și mizează pe frumusețea naturală. În bucătărie, suprafețele din fibre lemnoase vor fi mai apreciate decât chiar granitul și marmura, reprezentând totodată o marcă a vieții sustenabile.

2. Electrocasnice încorporate

Transformarea electrocasnicelor în elemente de design este, de asemenea, în tendință.Cuptorul electric, plita clasica sau prin inductie ori masina de spalat vase sunt aparate electrocasnice pe cat de voluminoase, pe atat de utile. Apetenta tot mai mare a designerilor pentru încorporare a transformat-o, insa, intr-o priveliste din ce in ce mai familiara, in tot mai multe dintre bucatarii.

Printre motivele pentru care merita sa faci aceasta alegere se numara: economia de spațiu, curățare mai ușoară, design. Pentru un concept uniform, și în special pentru bucătării mici, electrocasnicele încorporate în mobila păstrează o paleta unitară de culori și pot înlocui spații de depozitare în corpurile principale.

3. Accesorii negre si aurii

Când vine vorba de accesorii vedem accentul pus pe culori care scot în evidență și completează mobilierul. Negrul și auriul sunt culori elegante care vor face casa ta sa arate luxuriant și modern. Indiferent de stilul de mobila pe care îl alegi, aceste culori vor completa cu brio rezultatul final.

Pentru a nu aglomera bucătăria, poți apela la obiecte precum plinte, mânere, profile sau alte accesorii care întregesc conceptul final.Fie ca este vorba de masute de cafea, vaze sau pahare cu modele elegante, aceasta combinatie nu va da niciodată greș.

4. Corpuri de iluminat minimaliste și led-uri

Iluminatul modern, în forme liniare, minimaliste, reprezintă o tendință în sine pentru 2023. Poți oferi o iluminare constantă pe o insulă lungă de bucătărie, cu ajutorul unui corp de iluminat tip bară, sau poți asigura un joc interesant de lumini și umbre în zona de luat masa, oricare din ele putând fi un accent modern uluitor și puternic funcțional, de asemenea, în bucătăria ta.

De asemenea, LED-urile devin un accesoriu standard pentru eficienta bucătăria casei. Puse sub corpurile suspendate ele oferă o lumină ambientală și funcționala pentru blatul de lucru cu o eficiență energetică sporită.

5. Tehnologii care îți fac viața mai ușoară

În ultimii ani, introducerea electrocasnicelor inteligente a simplificat sarcina de administrare și întreținere a locuinței. Și, din fericire, tehnologia își găsește acum drumul în inima fiecărei camere, în special bucătăria.De la hote încorporate în plita la sisteme de depozitare electrice este clar că bucătăriile devin din ce în ce mai automate.

Din punct de vedere al designului acestea trebuie luate în considerare pentru a concepe mobilierul de așa natură.