fbpx

Odată cu apariţia unor noi trenduri în materie de bucătării, cu o mulţime de idei inovatoare de design şi cu modificări inteligente asupra aparatelor încorporabile, există o multitudine de look-uri la modă şi aparatură de ultima generaţie de unde vă puteţi inspira.

Iată câteva dintre cele mai frumoase idei de bucătării în 2021.

Finisaje din lemn

Finisaje din lemn

Deşi nu a mai fost la modă de ceva timp, lemnul se bucură de o revenire spectaculoasă.Utilizați frasin cu granulaţie subtilă, puţin mai deschis la culoare decât stejarul sau nucul,pentru a scoate în evidenţă tonurile calde din piatră artificial.

O explozie de culori

Sfidaţi orice regulă în ceea ce priveşte asocierile de culoare. În bucătărie găsim multe oportunităţi de a folosi culorile, de la incorporabile la podele,la tocarie şi mobilier.Începeţi prin a stabili ce compromisuri sunteţi dispuşi să faceţi. Unul dintre lucrurile cele mai uşoare şi puţin costisitoare cu care să începeţi este să vopsiţi un perete, iar odată ce v-aţi plictisit de el îl puteţi schimba cu uşurinţă.

Alegerea culorii este o experienţă atât de personala – nimeni nu ştie dacă toţi vedem nuanţele în acelaşi fel. Se spună că, de obicei , alegem culorile în funcţie de trenduri. Aşadar, atunci când alegem o culoare în bucătărie, fie ea pe pereţi sau mobilă, ar trebui să privim dincolo de tendinţe şi să ne decidem asupra unei culori care să ne încânte privirea pentru mai mult timp.

Insula dublă

Insula dubla

Odată cu tendinţa de a avea bucătarii mari cu open plan, insula a devenit un obiect esențial. Dar două insule, unite între ele, este ultimul lucru în materie de lux, o extensie atunci când spaţial nu este un impediment.

Handelless design

Design Endless

Ultimele modele contemporane de bucătarii se caracterizează prin design multi-tasking, cu flux liber. Progresul tehnologic în deschiderea şi închiderea uşilor, înseamnă că a devenit posibil să se renunţe la mânere atât la dulapurile suspendate, cât şi la cele de jos.

Dacă nu doriţi mânere cu apăsare, atunci mânerele incastrate oferă acelaşi aspect elegant şi pot fi căptuşite cu culori şi material contrastante pentru un plus de stil. Dulapurile fără mânere sunt una dintre cele mai mari tendinţe în 2021.

Cămara

Camara

Dulapurile din cămară au fost elemente de bază în bucătării de secole şi, în ultimii ani, au devenit indispensabile în casele moderne.

O cămara în casă este perfectă.Toate alimentele sunt depozitate într-un singur loc şi astfel oamenii sunt mai organizaţi când îşi fac cumpărăturile. Un alt avantaj al cămării, pe lângă spaţial generos de depozitare, este că nu vom mai avea nevoie de dulapuri suspendate.

Astfel putem lăsa peretele liber sau îl putem decora cu ceva obiecte de artă, transformând bucătăria într-un loc de relaxare.

Dulapuri înalte pentru bucătarii mici

Dulapuri inalte

Trendul pentru dulapuri inteligente rămâne un punct forte în alegerea designului datorită stilului practice. De la şifoniere duble, până la dulapuri înalte sau pe colţ, locul de depozitare poate fi ceva cu aspect plăcut dar şi practice.

Spaţiul de depozitare sunt şi vor fi în continuare o parte importantă într-o bucătărie. Pentru cei cu bucătării mici, nevoia pentru spaţii de depozitare inteligente, este crucial. Pentru cei cu bucătării mari însă, unde spaţiul le permite, este foarte uşor să îşi depoziteze şi rechizitele de birou, pe măsură ce se adaptează lucrului de acasă.

Dulapuri din lemn de nuc

Dulapuri din lemn de nuc

În ultimul timp s-a observat o cerere mai mare pentru mobile din lemn de nuc. Este bogat, are o culoare închisă, având o căldură aparte dând imediat impresia de ceva luxos.

Accente metalice

Dulapuri metalice

Un produs metalic pentru bucătărie vine din cererea de material de calitate, bine executate, care nu doar arată bine dar au şi integritate.De aceea se optează din ce în ce mai mult pe metale reale, ce scot frumosul în evidenţă şi nu pe finisaje metalice pulverizate pe lemn.

Incorporabile în sertare

Incorporabile

Acest trend nu este chiar o noutate.Totuşi, pe măsură ce devenim tot mai interesaţi de ergonomia bucătăriei noastre, şi mulţi dintre noi având problem cu spatele, aceste aparate inovatoare vor deveni tot mai populare.

Când este plasat la înălţime medie, nevoia de a vă îndoi este redusă semnificativ şi nu mai este nevoie să staţi îndoiţi pentru a umple solniţa, detergentul sau balsamul. Este la fel de uşor de deschis ca un sertar normal.

Spaţiile auxiliare

Aici ne referim la o cameră funcţională care poate fi utilizată ca o cămară, debara, spălătorie ce oferă spaţiul perfect în care să depozitezi lucrurile estentiale de zi cu zi în afara bucătăriei. Spaţiile auxiliare şi dulapurile de tip lada au devenit numărul unu pe lista de dorinţe în ale bucătăriei.

Bucătăriile albe

Există atât de multe motive pentru care bucătăriile albe sunt atât de populare:albul este liniştit, îngrijit şi luminous.Toate aceste calităţi sunt necesare într-un spaţiu din ce în ce mai aglomerat şi uneori haotic.

Albul este şi uşor de schimbat:dulapurile albe sunt perfecte pentru că oferă senzaţia de fresh şi curat şi totodată este o bază perfectă peste care puteţi aplica oricând o altă culoare.Şi, bineînţeles, o mobile albă este întotdeauna mai apreciată de cumpărători.