fbpx

Odată cu creșterea costurilor, economisirea banilor la achiziționarea de mobilier nu mai este o sarcină ușoară. Cu toții ne dorim să avem un spațiu care să corespundă gustului nostru personal, dar și nevoilor noastre reale, din punct de vedere funcțional.

În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi care te pot ajuta să reduci cheltuielile cu achiziționarea de mobilier la comandă pentru locuința dumneavoastră.
Confortul, utilitatea și bunăstarea ar trebui să fie întotdeauna privite ca o prioritate atunci când Îți alegi mobilierul și obiectele de design. Dacă te gândești să îți amenajezi casa de la zero, sau dacă vrei să îți schimbi mobilierul vechi, exista mai mulți factori pe care ar trebui să îi ai în vedere dacă vrei să nu treci peste buget.

Asigură-te că știi ce să ceri

Înainte de a contracta o firmă de mobilă este foarte util să te familiarizezi cu diverși producători și cu nivelul de calitate la care vă puteți aștepta de la fiecare. Stabilește ce caracteristici sunt importante pentru tine și ce termene vă oferă fiecare. Puneți câte întrebări aveți nevoie pentru a deveni un cumpărător informat. Apoi, începe să construiești o listă scurtă de concurenți. Nu îți face griji dacă compania ta preferată depășește bugetul. Există modalități de a reduce prețul dacă acest este singurul impediment.

O cerere de oferta poate să înceapă cu o poză de pe internet și cu niște cote ale spațiului tău. De acolo sunt o mulțime de variante de explorat așa că i-ați timp să discuți cu consultantul/ arhitectul ales de tine. Vizitează câteva magazine de mobilă pentru a vedea ce este disponibil.

Acest lucru este important deoarece procesul de proiectare poate fi cel mai costisitor în realizarea mobilierului la comandă. Cu siguranță acest efort se va regăsi în oferta finală așa că timpul petrecut trebuie să fie cât mai eficient.

Alege momentul potrivit

Dacă te gândești îți renovezi apartamentul asigură-te că este aproape gata înainte să comanzi mobila. Este bine să iei în calcul o potențială întârziere a termenului de execuție, dar și dacă o comanzi prea devreme riști să ratezi detalii importante. Orice centimetru în plus poate schimba complet poziția mobilierului, iar orice remodelare va ajunge să coste în plus.

Ia în considerare toate aspectele

Când vine vorba de economisirea banilor cumpărând ceva, există întotdeauna două posibilități care ajung să ne chinuie decizia. Ar trebui să cumpărăm ceva mai ieftin, dar despre care știm că va dura mai puțin, sau alegem să cheltuim mai mult și calitatea va depăși în cele din urmă valoarea?

În ceea ce privește mobilierul, putem privi piesele de bază ale amenajării ca fiind acelea care trebuie să aibă un sigiliu de calitate superioară. De exemplu, bucătăria, masa de sufragerie, patul și mobilierul de baie sunt mobilier care ar trebui să reziste câțiva ani și care ar trebui să se potrivească bine în decorul tău, chiar dacă este schimbat după câțiva ani.

Cumpără de la producător

Ia-ți mobila direct de la producător, astfel încât să plătești prețuri de fabrică, în loc de prețuri cu amănuntul. Planificați o călătorie pentru a vizita fabricași luați în considerare că prețurile sunt adesea mai mici la producători locali.

Pentru a avea toate avantajele, este bine să te orientezi după câteva elemente. Ține cont de garanția pe care o oferă, de materialele cu care lucrează şi de portofoliu. Înainte de a demara un astfel de proiect cere cât mai multe poze și chiar încearcă să vezi live o piesă de mobilier realizată de cei pe care îi angajezi. Calitatea stă în micile detalii și îți poți da seama rapid dacă totul este ok sau nu.

Întreabă de modalități de plată

Mulți producători au opțiuni de plată care variază destul de mult în funcție de cantitate, valoare și posibilități. Poate ajuta mult să întrebi ce modalități de plată oferă, dacă există discount la plata în avans, sau poate opțiuni de plată în rate. Un alt aspect important ar putea fi eșalonarea plații, adică cât la sută în avans și cât după.

Pentru a avea control asupra finanțelor tale, este esențial să întocmești un buget. Așadar, dacă te gândești să-ți amenajezi casa de la zero, sau să schimbi mobilierul pe care îl ai deja, ar trebui mai întâi să-ți definești plafonul și să verifici ce vrei și poți cheltui.